Deze masterclasses duren twee uur en starten in sessieronde 1 en worden vervolgd in ronde 2.

Masterclass 1
Liefdevol kraken zetten in vastgeroeste patronen. Maak het verschil!

Shirine Moerkerken

Hoe kun je veranderen als je inmiddels zelf als bestuurder, directeur, manager of intern adviseur onderdeel bent van de organisatie of de sector die moet veranderen? Ook als externe adviseur word je vaak gevraagd vanwege je ‘kennis of ervaring in de sector’. Je bent gaan geloven in een aantal stevig vastgezette waarheden; je doet mee in een aantal ingesleten patronen; en je hebt ervaringen opgedaan en opinies gekregen die nog lastig te veranderen zijn. Shirine helpt je je eigen waarheden te kraken en daarmee de vastgezette patronen in je organisatie. Hoe gebruik je bijvoorbeeld conflict om verandering te veroorzaken? En heb je voor het (verander)werk dat je nu doet een opdrachtgever en een heldere opdracht? Heb je daarbij stevig gecontracteerd over de condities die nodig zijn voor succes?

  • Kraak je eigen waarheden en daarmee de vastgezette patronen in je organisatie
  • Contracteer en organiseer de condities om succesvol te kunnen veranderen
  • Gebruik conflict om verandering te veroorzaken
  • Leer verandering te veroorzaken in plaats van te maken

Shirine Moerkerken is interventiekundige. In 2008 richtte ze Strange | Strategy and Change op.

  

Masterclass 2
Maak een stap in je ontwikkeling als veranderaar!

Hanna Boersema en Gertjan de GrootIn deze masterclass gaan we aan de slag met nieuw materiaal ontwikkeld door circa 50 ervaren veranderaars in het werkboek Werken met leren veranderen. We nemen jouw verandervraagstuk als startpunt en gebruiken het nieuwe materiaal om anders naar jouw vraagstuk te kijken, of jouw vraagstuk anders aan te pakken. We geven je praktische handreikingen vanuit het werkboek. We ronden af met tips en uitwisselingen van ervaringen hoe je je ontwikkeling als veranderaar een stap verder kan brengen.

  • In vogelvlucht door de belangrijkste nieuwe inzichten die het boek Werken met leren veranderen je als veranderaar geeft.
  • Aan de slag met jouw eigen verandervraagstuk: hoe kan je er ook naar kijken en hoe bepaal je je aanpak?
  • Uitwisselen van ervaringen: hoe kun je je ontwikkeling als veranderaar een boost geven.

Hanna Boersema-Vermeer is werkzaam als veranderkundig adviseur bij Twynstra Gudde.

Gertjan de Groot werkt als docent strategie en verandermanagement, onderzoeksdocent en afstudeerbegeleider aan de Hogeschool van Amsterdam.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.